Читај ми!

Породични кругови

Пренатални живот

Интраутерусни живот фетуса подељен је у триместре. У прва три месеца код фетуса се развија генетска формула, а током другог и трећег триместра завршава се централни нервни систем. У трећој фази развија се слух и може да се примети да беба разликује глас мајке од других непознатих гласова.

Др Александар Јуришић, начелник Постоперативног одељења ГАК "Народни фронт" у Београду каже да се на ултра звуку на 2Д и 4Д виде индивидуалне карактеристике беба, као и понашања близанаца који се у мајчином стомаку грле, љубе, укрштају ноге и руке и играју се, што ће и гледаоци емисије моћи да виде.

Др Љиљана Јеличић Добријевић из Института за експерименталну фонетику, каже да понашање и емоције мајке током трудноће постављају основе за понашање детета за цео живот. Директор Института за експерименталну фонетику др Мирјана Совиљ говори о експерименту, који је извршен у сарадњи са трудницама, и да је утврђено да ако је мајка певала исту песму беби док је била у стомаку беба ће је препознати и када дође на свет.

Ауторка је Јелена Радованов-Живановић