Читај ми!

Мира Адања Полак: Ексклузивно

Потпуна посвећеност - Проф. др Даница Грујичић

Неурохирурга Проф. др Даницу Грујичић неурохирурга издваја невероватна енергија и страст која се намеће код првог сусрета.

Ефикасна, брза, без сувишних речи, екзекутивна и јасна у ономе што говори и ради.

Све то жели да пренесе на младе и са њима се радо среће.

Жеља да је упознам ближе и да је представим гледалишту навела ме је да покушам да уђем у суштину и посвећеност те жене која ради деликатан посао - оперише мозак. Она улази и у ризике ако види било коју шансу за бољитак и "кажу да оперише и оно што други никада не би".

Такав посао којим се бави свакодневно без радног времена организујући посао на Неуроонколошком одељењу клиничког центра Србије захтева огромну количину концентрације и посвећености.

Зато је питам колико има места за било шта друго, за било коју активност која би излазила из круга операционе сале.

Из тог разлога разговор водимо у њеном дому у коме живи сама.

Све је уредно поређано и контролисано. Њена отвореност на први поглед јасно указује да је сва енергија окренута ка организацији и да све мора да буде увек у реду.

Докторка Грујичић ретко шта препушта случају. Све што зацрта спроводи брзо и прецизно готово војнички. Професорка ће у свом послу ући у ризике ако види и једну шансу да може да помогне и реши деликатан случај.

У животу има за циљ да све побољша, промени - да мења свет и да тражи истину. Све што замисли жели да изгура. Како то успева? Како решава све што обећа и колико може да наговори оне који одлучују да јој све то реше.