Читај ми!

Војна база Голема чука

Репортажа из Копнене зоне безбедности, обука у ноћном летењу у Лађевцима и новости из војске у најновијој емисији "Дозволите..."

Најважнији задатак Војске Србије, одбрана земље, тренутно се реализује у Копненој зони безбедности која се простире уз административну линију према Косову и Метохији. Ми смо посетили базу Голема чука код Бујановца где припадници ВС чувају административну линију, патролирају, постављају заседе и обезбеђују саму базу.

Погледајте и како изгледа све интензивнија ноћна обука пилота Војске Србије. На аеродрому "Морава" у Лађевцима код Краљева пилоти авиона Ј-22 Орао увежбавали су летење и симулирали борбена дејства у ноћним условима.

Сазнајте и новости из Министарства одбране и Војске Србије. Емисију можете пратити и на друштвеним мрежама, јутјубу и платформи РТС Планета.

Дозволите... Дозволите...

Аутор:
РТС

„Дозволите...“ - емисија о одбрани и Војсци Србије. У емисији се говори о темама из области одбране, безбедности, животу и раду припадника војске, као и о војној историји, одбрамбеној индустрији, специјалним јединицама... [ детаљније ]