Читај ми!

Еду глобал

Сведски дан хране, изазов за опстнак

Увелико смо у другој години борбе са глобалном здравственом, али истовремено и једном од највећих друштвено-економских криза у историји човечанства. Са тог аспекта и ове године октобар, као месец правилне исхране и 16. октобар као Светски дан хране, потпуно оправдано обележавамо у складу са слоганом "Наше акције наша су будућност".

Колико је битна лична одговорност и колико је значајна колективна свест о солидарности према ближњима, заједници и планети, шта су приоритети и изазови у области безбедности и доступности хране само су део тема о којима ће бити речи у овонедењном магазину Еду глобал.

Приказаћемо нове пределе, градове и лепоте које је УНЕСКо заштитио на својој листи. Неће изостати ни промоција лепота наше земље. У новој епизоди водимо вас у Ковачевића пећину. Реч је о новом заштићеном подручју од великог значаја и пећини која чува тајне старе преко 60 000 година. И то није све... Једна прича из Америке о напуштеним кућним љубимцима никога неће оставити равнодушним, а љупка коалица из Золошког врта у Сиднеју разнежиће и "најтврђа" срца. Поносни становници острва Тилос у Грчкој показаће како су успели да остваре сан сваког друштва, живот са готово 100 посто зелене енергије.

Уредник емисије: Наташа Нешковић