Читај ми!

До, ре, ми

Домаћини серијала До, ре, ми су анимирани ликови, нотица Ноца и диригентска палица - Феликс, који вас уводе у свет музике и музичких инструмената.

Сазнајте како звучи који инструмент, како је настао, од чега се прави и којој групи инструмената припада. Какве врсте оркестара постоје, зашто је хармоника дувачки инструмент. Како је могуће да је саксофон дрвени дувачки инструмент а прави се од метала.

Гледаоци ће у серијалу имати прилике да чују мини концерте ученика средње музичке школе Коста Манојловић, студената ФМУ као и извођења Биг бенд оркестра РТС, Васил Хаџиманов бенда, бенда Владимира Констатиновића и још много занимљивих извођења.

У емисији учествују деца, полазници школе глуме ART BEAT Нермина Ахметовића и деца из ППУ Пегаз.

Сценарио и концепт емисије - Вишња Брадоњић, илустратор је Дејан Мандић, главни аниматор Илија Зипевски, дизајн звука Горан Стифанић, директор фотографије - Слободан Поповић, монтажа Драган Узелац, редитељ Нермин Ахметовић. Продукција ART BEAT.

Гласове дали: Ноца - Мила Манојловић, Феликс - Нермин Ахмнетовић.

3. епизаода - Ударни жичани инструменти

У овој епизоди сазнаћете како се на клавиру производи тон, које врсте клавира постоје и како се клавир прави.

Ноца и Феликс су се побринули да науче децу шта је и како изгледа цимбало, затим хебрат, да је чембало претеча клавира, а да су Бетовен, Моцарт и Хајдн највише користили клавир за компоновање.

Деца ће сазнати да је први клавир у Србију стигао захваљујући Јулији Обреновић. Након тога ћемо чути Етиду у Д-молу Сергеја Рахмањинова у извођењу Марка Стевића, ученика средње школе Коста Манојловић.