Читај ми!

Магазин Србија на вези

Гости Магазина Србија на вези, одвешће нас од Београда преко Москве до Њујорка.

Председник Удружења грађана "Мост матице и дијаспоре", Иван Илић, говори о очувању идентитета српског језика и ћириличног писма, традицији, култури као и о умрежавању и повезивању матице, региона и дијаспоре, а представиће и итнернет медиј "Огледало српско".

Водимо вас у Москву, где је балет Народног позоришта у Београду, гостовао недавно, на чувеном фестивалу "Чехов". Наши уметници извели су представу "Хазарски речник - Ловци на снове" по мотивима романа Милорада Павића. Гост емисије, директор балета Народног позоришта, Константин Костјуков, предводио је наше уметнике, у земљи свог матерњег језика где је ова изведба имала изузетан одјек.

Велико интересовање публике у земљи и свету, изазвала је нова књига госта емисије, др Милована Милошевића, доктора природне медицине, у којој је сабрано целокупно искуство у његовом раду, како на сопственом здрављу тако и у раду са оболелим људима из целог света, на потпуно природан начин.

Разговарали смо и са Николом Лончаром, председником Теслине научне фондације из Филаделфије. Наша екипа је била у седишту ове организације у Београду која подсећа на Теслину лабораторију, а Никола нам је причао о предстојећим активностима.

Музички гост емисије Жељко Васић представиће нове песме и спотове.

Уредници емисије Сузана Гвозденовић Пузовић и Тијана Паунковић
Редитељка емисије Драгица Гачић