Читај ми!

Летњи позоришни фестивали у Србији

Фестивализација градова

Иако пандемија ковида не посустаје, планирани фестивали овог лета се одржавају у пуном јеку, на крилима незадрживог елана и видљиво јаке жеље да се надокнаде пропуштене светковине и заустављени животи из претходног периода. 

У Србији су након завршетка позоришне сезоне, од почетка јула, одржани позоришни фестивали или позоришни програми у оквиру мултидисциплинарних манифестација, у Чортановцима, Смедереву, Нишу, Београду.

У првој емисији о овогодишњим летњим позоришним фестивалима дајемо осврт на позоришне премијере, у оквиру Белефа, и на сцени Театријум. Између осталог ће бити речи о представама "Драма о крају света", "Госпођа Ајнштајн", "Кратка историја пљескавица и друге приче", "Тесла - светлопис у времену", о којима говоре њихови аутори.

Разговарали смо и са глумцем Тихомиром Станићем, оснивачем Театријума, као и са продуценткињом огромног интернационалног искуства, Миленом Тробозић Гарфилд, чланицом одбора БЕЛЕФ-а. Они су нам открили различита искуства продукције летњих театарских садржаја, интернационална и локална, прошла и садашња. 

Аутор и водитељ емисије Ана Тасић 
Редитељ Марко Шотра 
Сниматељ Александар Стипић 
Монтажер Аника Тесла 
Асистент редитеља Драгица Ристић 
Организатор Драган Костић