Читај ми!

37. класа из Рајловца - браћа заувек

Новости из војске, сусрет 37. класе средње војне школе ЈНА и војне новости из света у најновијем издању емисије "Дозволите..."

Снимали смо сусрет поводом прославе 35 година матуре средње војне школе Ратног ваздухопловства ЈНА из Рајловца код Сарајева. Велики број људи из свих бивших југословенских република, некада школских другова, присуствовао је обележавању 35 година матуре и посети некадашњој касарни. Сви присутни, без обзира на све што се у међувремену издешавало, сматрају да су "браћа заувек".

Припремили смо и редовни преглед војних новости из света. У Мађарској је одржава војна вежба НАТО-а "Храбри ратник 22", Кина најављује повећање броја вишенаменских ловаца пете генерације Ј-20, а Ратно ваздухопловство Финске одржало је вежбу слетања и полетања авиона са магистралног пута.

Сазнајте и новости из Министарства одбране и Војске Србије.

Емисију можете пратити на друштвеним мрежама, јутјубу и платформи РТС Планета.

Екипа РТС-а:
уредник емисије: Горан Јанићевић
новинар: Игор Топаловић
монтажери: Весна Грба и Мирко Крстески
организатор: Данко Рапаић
продуцент: Стефан Радоњић
реализација: Владимир Антић

Eкипа ВФЦ "Застава филм":
директор: пуковник  Горан Иконић  
организатор: Александра Живковић
сниматељи: заставник I класе Срђан Грчић, Мирко Лукановић, Жарко Пекез, Вујадин Мићуновић, Богдан Петровић и Лазар Јовановић
асистенти сниматеља: Александар Ђорђевић и Љубиша Глишовић

Дозволите... Дозволите...

Аутор:
РТС

„Дозволите...“ - емисија о одбрани и Војсци Србије. У емисији се говори о темама из области одбране, безбедности, животу и раду припадника војске, као и о војној историји, одбрамбеној индустрији, специјалним јединицама... [ детаљније ]