Читај ми!

Зујалица

Иако смо у неколико претходних емисија били у знаку празничне магије, овонедељна Зујалица враћа младе гледаоце у стварност, али ће ипак бити чаробно. Јер, не заборавимо, много заиста чаробног скрива се око нас, у природи, пријатељству, уметности.

Када је зима у питању многи родитељи а и деца прижељкују да не траје дуго, да што пре прође, јер пуно времена проводе у кућама, жале се да нема много забава напољу, али водитељи Зујалице доказаће им да греше. Подсетиће гледаоце на једну сјајну праву зимску забаву, гледање уметничког клизања. И то не на малом екрану већ уживо. Какво то искуство може да буде, колико су невероватне фигуре и лепи костими клизача и како се постаје такмичар у овом спорту, на сва та питања одговор добијате у суботу. Па и на оно - да ли је хладно када гледате клизање са трибина...

Музеји су такође место где се сјајно можете провести у зимске дане. А ако се питате где је ту магија, одговор одмах следи - путовање у прошлост или у нечији уметнилки свет сигурно носи у себи чаролију. А овом приликом говориће се и о чаролији светлости. Ко воли да Зуји воли и да сазна тајне и трикове, па ће екипа Зујалице кроз радионицу посвећену делима сликарке Бете Вукановић у Народном музеју открити како настају нестварни обриси светлости на слакарском платну, или модерније речено, како постићи ефекат илузије боја, како сенчити нацртане објекте итд.

И да не заборавите да магије увек има у књигама али и у вашем комшилуку, ту је управо један наслов за младе да то докаже. Једна права љубитељка животиња, и талентована списатељица одлучила је да у књизи за најмлађе исприча причу о једном дечаку Душану и једној специфичној животињици. А ко је ту суперхерој сазнаћете у Зујалици кроз разговор са ауторком Николетом Новак.

Као што видите и магија из стварности је посебна, и то је свакако разлог да у суботу 28. јануара у 9 и 18 будете уз Зујалицу на РТС 2.

A ако нешто пропустите, емисије су доступне и на Јутјуб каналу Зујалице, као и на платформи www.rtsplaneta.rs. Уколико имате неке идеје и сугестије будите са нама у контакту преко Инстаграма.

Као што сте већ навикли, емисију припрема вама већ позната екипа: уредница Мирјана Поповић, новинарка Јована Р. Николић, млади водитељи Тијана Зилџић, Хана Лакота, Ирена Зоричић, Хана Тасић, Растко Ђинђић, Виктор Мустајбашић, Ђорђе Зоричић, као и сниматељ Бранко Срећковић, дизајнер звука Александар Зоричић, монтажерка Ана Франолић и многи други.