Магазин Србије на вези

Са 10. "Фестивала српске културе у Истри" извештавамо из Пуле, Лабина, Ровиња и Фажана.

Специјално за "Магазин Србија на вези" говоре домаћини, Милан Рашула, председник Жупанијског вијећа српске националне мањине Истарске жупаније и Борис Милетић градоначелник града Пуле.

Гост у студију је Миодраг Јакшић, председник Матице исељеника Србије и један од оснивача "Фестивала српске културе у Истри". 

Један од највећих стручњака у свету, онколог, хематолог и клинички фармаколог, професор доктор Надежда Басара, са Клинике у Фленсбургу у Немачкој, специјално за нашу емкисију говори - зашто канабис и метадон не лече рак.

О великом проблему данашњице, прекомерној употреби мобилних телефона и друштвених мрежа, пре свега међу тинејџерима, говори гост емисије, стручњак за ову област - доктор Слободан Швракић, адиктолог. После завршеног Медицинског факултета у Београду, 25 година усавршавао се и радио на престижним америчким клиникама, пре свега у Тексасу, а своје драгоцено искуство данас користи у лечењу болести зависности у Србији.

Гости емисије су и балерине, које нас ових дана представљају на светској Плесној олимпијади у Москви, из Балетског центра AB DANCE, са оригиналном кореографијом са такмичења. Њих прати Евгенија Веда, некада руска балерина а данас председница Балканске плесне алијансе и представник Светске плесне олимпијаде која се одржава у Москви.

У музичком делу емисије наступиће Милан Ђурђевић и "Неверне бебе" славећи тако 25 година рада и са нама у студију.

Момци и девојке из АКУД "Шпанац" и њихов кореограф Милош Сикинић представиће се Играма из Шумадије, најављујући турнеју у региону и свету.

Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар