Србија на вези

Гледаћете...

Срби у Атланти добили су нови простор за богослужење. Поводом освећења новог храма, одржан је богат дводневни програм. Из Атланте извештава Александра Жигића.

На позив Српске национале академије у Торонту је неколико дана боравио Миодраг Јакшић, председник Матице исељеника, архитекта и песник. Јакшић је у Торонту представио своју збирку песама „Имам још само времена да те волим", на српском и енглеском језику. Из Торонта се јавља Бранка Дикановић Трбојевић.

Савез Срба Француксе је кровна организација свих клубова, удружења и појединаца на територији Републике Француске. У јуну ове године изабрано је ново руководство. Гости емисије су председник Савеза Срба Француске Ђуро Ћетковић и председник Одбора за културу Петар Гојковић.

Поводом обележавања 100 година примирја у Првом светском рату удружење ''У име живих'' са својим хором и оркестром ''Књаз Милош'' подарило је публици концерте у Београду, Италији и Швајцарској. Гост емисије председник Пословног савета удружења ''У име живих'' проф. др
Михајла Рабреновића.


Уредник и водитељ Бобан Ковачевић
Редитељ Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар