Мира Адања Полак: Ексклузивно

Успех Душице Бијелић

Чим сам угледала име Душице Бијелић међу десет младих људи које је издвојио угледни британски лист "Индепендент", знала сам да је то особа која заслужује велику пажњу. Бити именован у Великој Британији као особа у коју се полажу велике наде - већ је велико признање.

Мира Адања Полак и Душица Бијелић
Мира Адања Полак и Душица Бијелић

Душица Бијелић је оправдала поверење јер је њен глас препознат као посебан, различит, невероватан и зато и не чуди да се обрела у програму "Џет Паркер" у Ковент Гардену за младе таленте у Краљевској опери у Лондону.

Певала је Душица Бијелић у Шпанији, Америци, Немачкој, Мађарској, Италији, Словенији, Србији... Учествовала је на многим фестивалима и свуда била запажена. Али, певати у Ковент Гардену ипак је нешто посебно. Ту сам је и упознала. Разговарала сам са њеним менторима, упознала директора оперске куће, Душицине колеге, пријатеље, сачекала је у родитељској кући у Београду.

Душица Бијелић, La Rondine-Puccini, јун 2013.
Душица Бијелић, La Rondine-Puccini, јун 2013.

Стигла је Душица све... и да се уда, а док се емисија припремала, родила је и ћерку. Сви са којима сам разговарала, издвајају њен специфичан савршен сопран, а ја сам је слушала на Великој сцени Краљевске опере у Лондону. Певала је Барбарину у Моцартовој "Фигаровој женидби".

број коментара 0 Пошаљи коментар