Магазин Србија на вези

Фонд дијаспора за матицу обележава 20 година постојања и хуманитарног рада, а формиран је још у време бомбардовања априла 1999 године. Превасходна улога Фонда била је да финансијски помогне изградњу уништене инфраструктуре и породице погинулих. У годинама које су уследиле, Фонд је помагао народне хухиње на Космету, отклањао последице поплава. Гост емисије је један од оснивача Фонда и члан Управног одбора проф. др Миливоје Павловић.

Фондација Ана и Владе Дивац одржала је у Чикагу донаторско вече за прикупљање средстава за помоћ Техницкој школи у Владичином Хану, чији ђаци су остварили изузетне успехе. Главни гости и домаћини били су управо Ана и Владе, који је током викенда и званично ушао у легенду -  постао је члан кошаркаске Куће славних. Из Чикага извештава Александар Жигић.

Срби у Словенији добили су кровну организацију која ће објединити сва активна српска друштва и удружења. Који су основни циљеви Савеза у наредном периоду чућемо од новоизабраног председника Извршног одбора Марка Сладојевића. Из Словеније извештава Милован Терзић.

Музички гости емисије су уметнички руководилац Београдског диксиленд оркестра Владимир Рацковић и ансамбл Ратислав Благојевић и Гледанице.

Уредник емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар