Око магазин: Косово и Метохија - шта ће да буде за пет година?

Шта ће Гренел да уради, шта странке у Србији мисле о његовом ангажману и имају ли свој план за Косово

Амерички амбасадор у Берлину, Ричард Гренел, човек кога називају Мали Трамп добио је од великог Доналда Трампа задатак да се бави Косовом односно оним што ми називамо дијалогом Београда и Приштине. Шта ће Гренел да уради, шта странке у Србији мисле о његовом ангажману и имају ли свој план за Косово? Може ли се решити косовско питање и где виде Космет за пет година?

Сарадња Кине и НБА лиге вредна више милијарди долара угрожена је једним твитом генералног менаџера Хјустона. Кина прихвата игру у којој се игра само по њеним правилима а Америка то тешко прихвата. Чак толико да се и најпопуларнији кошаркаш НБА лиге Леброн Џејмс нашао на удару критика због покушаја да смири тензије и умањи штету. Због чега је Леброново лице спајано са лицем Мао Цедунга и како ће се завршити рат највеће државе и највеће кошаркашке лиге на свету?

Горислав Папић
Горислав Папић

Одавно у лектирама у Хрватској нема Доситеја и Његоша о Драгославу Михаиловићу и Матији Бећковићу да и не говоримо а један Загрепчанин пише о њима као својим и битним писцима. Истина, Ђорђе Матић одавно живи у Холандији али никада није отишао из наше културе. То је показао многим својим текстовима и књигама а то поготово показује својом Хисторијом и савременицима. Могу ли се класици читати без предрасуда и без савременог политичког кључа Ђорђе Матић је говорио у интервјуу за Око магазин.

Уредник емисије: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар