Добро је, добро је знати...

Сваког понедељка у 03.30 на РТС Свет, сазнајте о дометима науке који директно утичу на очување здравља, превенцију болести, успешно лечење.

Тема ове емисије серијала Добро је, добро је знати... је функционална медицина која је све више у фокусу интересовања стручне јавности. Питање индивидуалности и различитих потреба сваког човека постаје важно за лекаре готово свих специјалности.

Гост у студију је др. Милка Поповић која је дипломирала медицинску биохемију и докторирала на Краљевском Колеџу Универзитета у Лондону и усавршавала примену функционалне медицине у клиничку праксу у Тампи на Флориди. Имаћемо прилику да сазнамо суштину функционалне медицине и колика је моћ специјалне лабораторијске дијагностике.

Биохемијска индивидуалност сваког човека, концепт генетике и утицај средине у којој се живи биће посебно објашњени као и метаболити органских киселина који могу да укажу на функционалне потребе за одређеним нутриентима. Ово је емисија у којој се здравље не дефинише као одсуствo болести већ утемељена позитивна виталност.

Уредник и водитељ је Маријана Вук Мрђа

Организатор Мирослав Божић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар