Монтевидео, Бог те видео

Романтичну фудбалску причу из 1930. године, чија је главна тема формирање државне репрезентације и њен успех на Првом светском првенству у фудбалу у Монтевидеу, гледаоци ће имати прилике да прате од 8. јануара.


ТВ серија "Монтевидео, Бог те видео" редитеља Драгана Бјелогрлића, рађена у продукцији фирме Интермедиа Нетворк, на мале екране стиже у у две сезоне и 24 епизоде. У првој сезони гледаћемо 9 епизода.

Занимљиво је то да је у поређењу са филмом ТВ серија потпуно аутономно дело, засебне нарације, тако да ће гледаоци у серијској верзији саге о фудбалским јунацима из 1930. имати прилике да виде преко пет додатних сати материјала којих нема у филму.

У серији се појављују и нови глумци који тумаче ликове које нисмо гледали на великом платну као што су Тања Бошковић, Милован Филиповић у улози Милоша Црњанског, Игор Ђорђевић, као и специјални гост Мирослав Ћиро Блажевић. Драган Петровић Пеле, Бранка Пујић, Марко Николић, Гордана Ђурђевић, Марко Живић, Бојан Димитријевић или младе даме Михаела Стаменковић и Ања Алач јесу глумци чије су улоге знатно проширене у играној серији.

Прве епизоде ТВ серије упознају нас са главним јунацима и њиховим животима, као и приликама у Београду тридесетих година XX века, фудбалским утакмицама у граду, сукобима унутар фудбалске организације и припремама за одлазак на Први Мондијал у главни град Уругваја, Монтевидео. Остале епизоде говоре о путовању у Монтевидео и многим комичним догодовштинама са ове велике авантуре. Последње епизоде сведоче о три утакмице на Првенству и освајању трећег места наших репрезентативаца, као и о њиховом тријумфалном повратку у Београд.

Главне улоге у ТВ серији "Монтевидео, Бог те видео" тумаче: Милош Биковић, Петар Стругар, Данина Јефтић, Нина Јанковић, Предраг Васић, Војин Ћетковић, Небојша Илић, Никола Ђуричко, Виктор Савић.

Филм и играна серија "Монтевидео, Бог те видео" су рађени у продукцији фирме Интермедиа НетВорк, режија је поверена Драгану Бјелогрлићу, а сценарио је писао Срђан Драгојевић уз асистенцију Ранка Божића. Сценарио за филм и ТВ серију "Монтевидео, Бог те видео" је инспирисан књигом нашег познатог спортског новинара Владимира Станковића у којој је он описао истините догађаје у вези са учешћем наше репрезентације на првом Светском првенству у главном граду Уругваја.

Режија: Драган Бјелогрлић
Продуцент: Дејан Петровић
Сценарио: Срђан Драгојевић, Ранко Божић
Према мотивима књиге "Монтевидео, Бог те видео" Владимира Станковића
Извршни продуцент: Горан Бјелогрлић
Директор пројекта: Звонимир Шимунец
Директор фотографије: Горан Воларевић
Монтажа: Марко Глушац
Сценографија: арх. Немања Петровић
Костим: Драгица Лаушевић
Музика: Роберт Пешут Магнифицо
Тон: Милан Стојановић
Специјални ефекти: НебојшаРогић

број коментара 0 Пошаљи коментар