Медијска мрежа српске дијаспоре

Хроника седмог фестивала српског филма у Чикагу

Фестивал је отворен на "Ред карпет гала" прошлог месеца  у једном  француском ресторану  где су присутне поздравили гости из Београда – глумац, Милош Биковић, глумац и продуцент Миодраг Радоњић, глумице Даница Ристовски, Теодора Ристовски и редитељ Петар Ристовски.

Тродневно дружење са публиком наставило се у салама биоскопа АМЦ у Росемонту. Публика је
видела кратки документарни филм “Ка светлости” и дугометражни документарни филм “Теслин народ”, као и игране филмове “Балканска међа”, “Краљ Петар И”, “Делириум Тременс”, “Ајвар” и “Таџи Блуес”.

У Генералном конзулату Србије одржана је и конференција за штампу за медије у Америци на српском језику, а Фестивал је ове године био посвећен 20-ој годишњици НАТО
бомбардовања Србије. Обелезавање на овај начин двадесете годишњице од неславних догађаја, употпунила је адекватна селекција филмова, којим је изражено поштовање према жртвама и патњама нашег народа кроз историју.

Овогодшшњи фестивал српског филма у Чикагу, који је сада већ добио обележје традиционалног, доказ је да квалитетан програм, учешће одабраних гостију, вредни волонтери, заинтересованост публике и подршка донатора јесу гаранција доброг фестивалског програма, који ће свакако бити још квалитетнији у будуће, посебно уз помоћ и подршку државе Србије.Директор фестивала  је Славица Петровић, дугогодишњи одговорни уредник часописа "Огледало", која је уједно и наратор овогодишње Хронике седмог Фестивала српског филма  у Чикагу.

број коментара 0 Пошаљи коментар