Јагодићи

Наставак хронике о банатским грофовима четири године касније.

На каштелу Јагодића много тога се изменило. Лајко Зобар се тешко навикава на улогу коју му је судбина наменила, да буде један од оних које је до јуче мрзео - господин Лајко Јагодић, ванбрачни син грофа Милана и полубрат Јована и Бранка. Ни његовој браћи није лако. Тешко доживљавају промене које су се догодиле.

Бранко Јагодић, уметничка душа породице,схвата да га боравак у Француској није променио. Остао је исти какав је и био када је напуштао каштел пре четири године. Просечан сликар, инфантилан и несигуран у себе али још увек привлачан женама, заводник и женскарош. Повратак на каштел је крај његовим лутањима и потрагама за смислом живота, нови почетак и нова нада.

Старији брат Јован се затвара у свет мрачних соба каштела. Од пословног човека који је сваког тренутка знао шта треба чинити, претворио се у аутистичног чудака незаинтересованог за свет око себе,прогоњен сећањима на изгубљену љубав.

Гроф Милан се опоравља од можданог удара у Сланкамену не слутећи шта се дешава на имању. У Петровград стиже мистериозни бечки полицајац, инспектор Ото Кунц и отпочиње своју необичну истрагу. Приближавају се овогодишње сеоске покладе.

У главним улогама Драган Николић(Гроф Милан),Гордан Кичић (Бранко  Јагодић), Дејан Луткић (Јован Јагодић),Иван Босиљчић( Лајко), Слобода Мићаловић( Аида),Славица Вучетић (Клара),Наташа Нинковић (Борјана Врањеш),Зорана Бечић (Софија Корнголд),Нина Јанковић (Хелена Богдановић), Миодраг Мандић Манда (Инспектор Кунц),Горица Поповић (Маришнени), Радослав Миленковић (Поручник Васић),Марко Николић (Мате),Миша Самолов (Масниковић), Соња Дамјановић( Голуба),Ивана Јовановић (Луда Зора),Милорад Капор (Паор Лоцика).

Сценарио:Ђорђе Милосављевић

Режија:Мирослав Лечић

Директор фотографије: Радослав Владић

Сценографија: Аљоша Спајић

Костими: Јелисавета Татић

Монтажа: Петар Јаконић

Музика: Томо Бабић

Уредник серије Милош М. Радовић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар