Читај ми!

Магазин Србија на вези

Магазин Србије на вези води вас у радни простор и окружење гостију емисије где се они, у време пандемије, осећају добро.

Културно просветна заједница Србије, деценијама уназад вредним признањима скреће пажњу на људе који својим деловањем, било овде или у свету промовишу културу и традицију Срба.

Да награда стигне у праве руке, уз стручни жири, труди се редитељ Живорад Ајдачић. Њега смо срели у Народном позоришту у Београду, на чијој су сцени заблистали многи добитници награда из земље и иностранства. Повод за разговор са њим био је орден Светог деспота Стефана Лазаревића који је у Београдској патријаршији, добио од недавно благопочившег патријарха српског Иринеја.

Гошћа Београда, ових дана у време пандемије је Весна Станојевић, једина глумица која Енглезима предаје глуму у Лондону. Са њом је разговарала Тамара Дрезгић.

У новом роману "То је љубав слепа сила", књижевница Љиљана Хабјановић Ђуровић, кроз ликове и догађаје из историје, отрива нам шта јесте, а шта није љубав и зашто је једна од највећих  српских клетви "Дабогда се осилио".

Руле фон Бизмарк, праунук Ота фон Бизмарка, у свом дому у Суботици, са својом супругом Десанком, угостио је Владана Ракића.

У Халмстад нас води Страхиња Страја Новаковић, где је изграђен парохијски дом у нкоме се већ обављају богослужења. Наша екипа је пре три године била на полагању камена темељца.


Владе и Ана Дивац, боравак у Србији, користе и за сусрет  са стипендистима, успешним средњошколцима слабијег материјалног стања, које њихова фондација финансира, а нама говоре како изгледа живот њихове породице у Америци, у време пандемије.

Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић