Читај ми!

Медијска мрежа српске дијаспоре: СПОНА

Са музиком у генима...

Емисија СПОНА из Беча, уреднице Вере Марјановић, представља три генерације једне породице, пореклом из Србије, која се бави музиком. За сада најпознатији члан ове врло занимљиве породице је Јелена Крстић, која је дипломирала певање на Музичкој академији у Грацу, након чега је изградила успешну каријеру певајући џез, поп и етно музику широм света. Освајала је награде и наступала на најпознатијим светским сценама са музичким звездама, а онда је одлучила да се посвети педагошком раду. Данас развија сопствену наставну методу која је тема њеног мастер рада и за коју су се заинтересовали музички стручњаци.

Да ивер не пада далеко од кладе показује Јеленина десетогодишња ћерка Анастасија, која музику носи у генима. Од најранијег детињства је почела да пева, у међувремену је освојила низ награда на престижним такмичењима, а међу звезде се винула након учешћа на такмичењу у Немачкој, након чега је добила уговор са познатом продуцентском кућом. Шармантна девојчица већ зна шта жели у будућности, а родитељи су јој велика подршка.

Музичку историју ове породице започели су Јеленини родитељи Вера и Сима Симић, пореклом из Ковина. Вера се, након завршене Музичке академије у Београду, бавила педагошким радом, док је Сима наступао широм света као део чувеног музичког ансамбла. Заједно су основали музичку школу у Ковину, где су прва музичка знања стицале многе данашње звезде. Данас живе у Бечу, поносни на своју породицу која иде њииховим стопама.

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић