Читај ми!

Сва та равница

Сва та равница је хроника о породици Јагодић, која говори о мрачној тајни која прети да уништи породицу, грофа Милана Јагодића и његова два сина, Јована и Бранка...

У подметнутом пожару на каштелу Јагодића поред Петровграда (Бечкерека) пре двадесет година смртно је страдала супруга грофа Милана и мајка Јована и Бранка Јагодића. Чак и после двадесет година околности њене смрти остале су неразјашњене. Њена смрт постаје зла коб, мрачна тајна која тражи разјашњење и покреће низ мистериозних убистава и злочина који прете да затру стару лозу Јагодића. Старији син Јован одлучан је да открије тајанственог злочинца и сачува породицу од уништења. Из епизоде у епизоду пратимо узбудљиву причу о забрањеним љубавима, страстима, злочину и освети.

Серија Сва та равница инспирисана је књигом Ненада Чанка "Као и сва равница".

 

Сценаристички серију потписује Ђорђе Милосављевић. Редитељски ју је уобличио Мирослав Лекић а директор фотографије је Радослав Владић. Овај ауторски тим најзаслужнији је за успело реконструисање слике и атмосфере тридесетих година 20. века, а додатну уверљивост читавом пројекту дала је сценографија Аљоше Спајића, костими Јелисавете Татић, монтажа Петра Јаконића и музика Николе Чутурила и Томе Бабовића.

Серија је снимана у Банату, у дворцу Дунђерских, као и у Вршцу, Зрењанину, на Петроварадину и на другим аутентичним локацијама у Војводини.

У главним улогама појављују се Драган Николић, Дејан Луткић, Гордан Кичић, Стеван Гардиновачки, Горица Поповић, Радоје Ћупић, Александар Ђурица, Јосиф Татић, Катарина Радивојевић, Ивана Поповић, Иван Босиљчић, Соња Дамјановић, Војин Ћетковић, Небојша Љубишић, Радослав Миленковић, Милош Самолов, Иван Босиљчић и многи други.