Читај ми!

Београдска хроника

У Београдској хроници данас погледајте,

Како је дошло до напада на екипу хитне помоћи у Београду? Да ли је узрок напада то што су лекари тражили да пацијент стави заштитну маску на лице?

Разговарамо о томе зашто у Београду само становници Палилуле могу да конкуришу за субвенције за замену столарије и котлова? Колико грађана се у Србији пријавило за субвенције, ко је прошао на конкурсима и ко контролише као се прераспоређује новац. Гост Београдске хронике је државни секретар министарства енергетике Зоран Лакићевић.

Репортери Београдске хронике истражују како ће се решавати проблеми са мирисима и испарењима из ресторана и хостела који се налазе у стамбеним зградама. Ко ће проверавати филтере, какви по пропису морају да буду и шта на све кажу станари, а шта угоститељи.

Ана Манојловић
Ана Манојловић

Да ли постоји евиденција о томе колико Београд има нехигијенских насеља? Ко води рачуна о њима, које проблеми имају њихови становници, а које грађани који живе у непосредној близини.
Чаробна књига је објавила ново издање стрипа Талични Том. Ко данас чита стрипове, да ли су то само старији колекционари или можда постоје и млађи љубитељи стрипа.

Када сат нареди - 10000 корака. Да ли нам је заиста за здравље неопходно толико корака дневно колико препоручују сатови и апликације. Шта нам све говоре паметни сатови и зашто смо спремни да их послушамо? Да ли је реч о моди или нам заиста помажу да боље организујемо своје време и навике?

Живот као затвор је једна од тема са којим разговорамо са редитељем Дејаном Петровићем. Његов филм "Прилагођени" такмичи се ове године на престижном фестивалу документарног филма у Амстердаму. Филм говори о затвореницима који дресирају псе из азила, али поруке које шаље су далеко шире и универзалније.

Уредник и водитељ Ана Манојловић.