Читај ми!

Око: Ко може да наследи Вучића у СНС-у

Које особине би требало да има будући лидер напредњака и шта ће та промена значити за партију која своју популарност базира на садашњем лидеру?

Након избора 3. априла новог председника могла би да добије и Српска напредна странка. Наиме, председник СНС-а Александар Вучић најавио је повлачење са чела странке и поменуо да има четири или пет кандидата за функцију председника у најмоћнијој партији у Србији. Ко има највише шансе да наследи Вучића, које особине би требало да има будући лидер напредњака и шта ће та промена значити за партију која своју популарност базира на садашњем лидеру?

Горислав Папић
Горислав Папић

Италија је таква земља да лидер политичке странке никада није постао председник државе. Председнички мандат истина траје чак 7 година али су зато председничка овлашћења изузетно мала. У Италији председник чак није ни шеф државе. Све то наравно има везе са политилчком историјом Италије. Али, зашто онда тренутно најмоћнији човек у Италији, председник Владе Марио Драги жели да буде председник. И не само он, седам година у палати Квиринал би и 85- годишњи Силвио Берлускони. Да ли ће у понедељак 13. италијански председник постати Драги или Берлускони?

Традиција не само нашег народа је да се 19. јануара плива за богојављенски крст. Победник је онај који први преплива дужину од 33 метра и стигне до крста у води. Према народом веровању, пливање у леденој води се препоручује, а колико је то заиста здраво и ко сме да се на јануарском минусу баци у воду? Да ли је важнија физичка спремност или снага воље?

Уредник емисије: Горислав Папић