Читај ми!

Метаморфозе: Анита Манчић

Анита Манчић је једна од наших највреднијих позоришних глумица. Стручњак је за тумачење ликова у компликованим околностима и јунакиња сложених осећања.

Она добро зна како ваља сценски разигравати комичке валере, а огромним глумачким умећем често успева да у комичном открије и трагичну димензију жене заробљене у вртлозима живота.
Сценски шарм Аните Манчић и вештине којима она влада глумачки занат уздиже на степен високе уметности.

Анита Манчић
Анита Манчић

У образложењу једне од бројних награда које је добила пише: "Анита је глумица са изванредним талентом, очаравајућим погледом, лепотом која зна да буде и груба и нежна, са даром и ставом којим потврђује да је срасла са позорницом, да у исти мах ослушкује партнера на сцени и дамаре публике у сали, али и грациозност покрета којим доказује да је сцена њен простор".

Анита и Оливера на снимању
Анита и Оливера на снимању

Она уме да се игра на сцени, да проницљиво улази у душу лика који игра. Њена лакоћа и духовитост почивају на дубокој емотивности и унутрашњем садржају.

Глуму је дипломирала 1990. године у класи професора Предрага Бајчетића.

Анита и Оливера
Анита и Оливера

Током каријере игра на свим београдским сценама и у продукцијама фестивала Град театар Будва. Има пет Стеријиних награда за најбоље глумачко остварење, Награду Љубинка Бобић као и Награду Жанка Стокић за изузетан допринос филмској, позоришној и телевизијској уметности.

Активно се, кроз индивидуалне акције бави хуманитарним радом.

Оливера Милошевић
Оливера Милошевић

Верује да уметник кроз своју уметност и кроз своју јавну реч мора да буде одговоран, да људима даје добар пример. Зато увек и целим бићем стоји иза онога што игра, што ради и говори.

аутор и уредник Оливера Милошевић
сниматељ Далибор Вучковић
монтажа Милош Ачански
редитељ Милица Митровић