Читај ми!

Медијска мрежа српске дијаспоре: Амерички сан

Скадарлијско вече у Сан Дијегу

Српска православна црква Светог великомученика Георгија, налази се у срцу једног од најлепших градова у Америци, у Сан Дијегу. На брду изнад чувеног "Mission Bay"-a ( Мишн Беј-а ) где се често мешају мириси океана са прелепом аромом српске традиционалне хране, ова парохија служи као духовни дом српском народу, кao и другим православним верницима.
 
 
Поред редовних богослужења и прослава празника, одржавају се различити скупови, фестивали, предавања, концерти... Ова парохија се истиче својим хуманитарним радом и подухватима за матицу.
 

 
Од пројеката и подухвата треба издвојити помоћ и финансирање изградње фарме крава при манастиру Грачаница, помоћ Клиничком центру у Косовској Митровици, Призренској Богословији, Манастиру Свете Петке Изворске.
 

 
Осим тога, већ четири године траје прикупљање новца за божићне пакетиће који се шаљу деци из тешких социо-економских окружења, као и деци ометеној у развоју.
 

 
До сада је уз помоћ Хуманитарне организације "Помоћ српској деци" и Столара Мила уручено хиљаде пакетића. Захвалност парохија дугује својим парохијанима и суграђанима јер су својим доприносом омогућили да се помогне људима и деци којима је помоћ неопходна.
 

 
Аутор емисије Драган Ракоњац
Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић