Читај ми!

Добро је, добро је знати... о кожи и младежима

Форум онколошких пацијената Србије, уз подршку Удружења медикалних онколога Србије и РТС-а промовисао је крајем 2021. године националну кампању "Нема чекања" са поруком да су у Србији и свету највеће жртве пандемије онколошки пацијенти јер је код великог броја људи касно откривен канцер.

Током целе ове 2022. године низом емисија серијала Добро је, добро је знати... давали смо подршку борби против малигних болести, истраживали домете науке у овој области, шта је добро да знамо и можемо ли знањем да победимо...

Проф. др Дејан Николић
Проф. др Дејан Николић

У овој емисији говоримо о важности превентивних прегледа коже с обзиром да је меланом један од најагресивнијих карцинома и један од ретких кога је могуће у потпуности излечити хируршким уклањањем оболелог младежа.

Проф. др Дејан Николић и Маријана Вук Мрђа
Проф. др Дејан Николић и Маријана Вук Мрђа

Гост у студију биће проф. др Дејан Николић, који је дипломирао на Медицинском факултету Универзитета у Београду, затим постао магистар медицинских наука, доктор медицинских наука, специјалиста опште хирургије, специјалиста уже специјализације из онкологије. Усавршавао се у Сједињеним Америчким државама, Јапану, Француској, Аустрији, у области онкохирургије бенигних и малигних промена на кожи, онкопластичне хирургије дојке и малигних тумора штитасте жлезде. Редовни професор је на Катедри хирургије Медицинског факултета Универзитета у Београду, Управник Клинике за хирургију Клиничко Болничког Центра Бежанијска Коса.

Маријана Вук Мрђа
Маријана Вук Мрђа

Редовни члан Медицинске Академије Српског Лекарског Друства, члан је бројних светских удружења - Америчког удружења хирурга, члан Међународниг бирда за квалитет живота оболелих од меланома, члан Аустралијско Новозеландског удружења за меланом, Европске организације за истраживање и лечење карцинома - Групе за меланом, Европског удружења за медицинску онкологију и Америчког удружење клиничких онколога. Аутор је више од 200 радова објављених уз велик број монографија и поглавља у књигама.

Уредник и водитељ је Маријана Вук Мрђа, редитељ Драгица Гачић, монтажа Душан Заложник.