Читај ми!

Свадба из мог краја

Случајан сусрет некадашњег љубавног пара након две деценије, учинио је да обнове своју везу, поново се заволе и љубав крунишу браком. А организовали су и лепу, веселу свадбу у сеоском амбијенту...

У шеснаестој епизоди другог циклуса серијала "Свадба из мог краја", откривамо несвакидашњу причу из Коцељеве - Душица Илић и Горан Јанковић су после више од двадесет година познанства и везе из младалачких дана, одлучили да склопе брачну заједницу. Обоје за собом имају бракове и децу. Након својих развода, срели су се сасвим случајно, на аутобуској станици у Београду. Ту су разменили контакте и наставили комуникацију, која је допринела да се поново заволе и венчају.

Горан је родом са села и одлучио је да овог пута свадбено весеље организује у свом дворишту и по свим традиционалним обичајима овог краја.

Дан уочи венчања, екипу емисије младенци су повели на чувени фестивал зимнице у Коцељеви. Затим смо посетили и Горанову породичну кућу у селу Дружетић - тек да проверимо је ли све спремно за предстојеће весеље...

Душица је по занимању посластичар па је своју свадбену торту сама направила. У исто време правила је и торту за крштење њиховог сина, који је рођен пре годину дана.


Поред Горанових родитеља и родбине, у село је стигла и младина мајка - да помогне ћерки пред велики дан. Младожењин професор је спремио традиционалну народну ношњу коју ће поносно носити током венчања.

Уследиће многобројни свадбени сви обичаји овог краја, које ће испратити наша Мирка Васиљевић.