Културни дневник

Поводом обележавања 800 година аутокефалности СПЦ, 13. децембра у Галерији САНУ, биће отворена изложба "Духовно и културно благо манастира Студенице - древност, постојаност, савременост". Тим поводом гост Културног дневника је проф. др Миодраг Марковић, дописни члан САНУ и аутор изложбе.

У Крагујевцу је свечано отворен Легат великог уметника Николе Коке Јанковића, а у Грачаници 5. Косово и Метохија међународни филмски фестивал.

У Центру за културну деконтаминацију представљена је књига "Богдан Богдановић Библиотека Београд. Библиотека архитекте" групе аутора, коју прати изложба фотографија Волфганга Талера.

У Дому културе Студентски град отворен је Фестивал алтернативног међународног филма и видеа, а у Југословенској кинотеци децембарским пројекцијама обележавају се јубилеји класика 80 година филма "Прохујало са вихором" и 60 година од премијере филма "Бен Хур".

У Културном дневнику представљамо изложбу посвећену оцу савремене архитектуре Сантјагу Калатрави која је, под називом "Калатрава под светлима Напуља", отворена у Напуљу, у Италији. 

Уредник: Светлана Илић
Монтажер: Никола Манић
Реализатор: Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар