Културни дневник

У Народном музеју у Београду отворена је изложба скулптура Ивана Мештровића, коју чини четрдесет дела најистакнутијег југословенског вајара.

У Галерији Хаос отворена је изложба добитника награде за цртеж из Фонда "Владимир Величковић" - Марка Кусмука, Ивана Шулетића и Милана Антића, док ће сутра у Кући легата бити отворена поставка са делима свих 28 досадашњих носилаца тог признања.

Изложба "Пројекат Југославија", ауторки Ане Адамовић и Милице Пекић отворена је у Музеју Југославије.

У РТС клубу представљена је књига Воје Чолановића "Шапат испод обешених", дневнички записи које је писац водио од 1941. до 1945. године.

У Каменој сали Радио Београда представљено је ДВД издање "Код два бела голуба: Милош Црњански - 125 година сеоба, лутања, немира".

Марио Лигуори, италијански писац и професор који већ десет година живи и ради у Србији, у СКЦ-у је представио нову књигу "Самоубиство", седму на српском језику.

Девети део филмског серијала "Ратови звезда - успон Скајвокера", после премијере у Холивуду, вечерас је премијерно приказан и код нас. На редовном биоскопском репертоару у Србији биће од сутра, 18. децембра, два дана пре Сједињених Америчких Држава.

Гост Културног дневника је Милимир Мучибабић, уредник зборника "Српски идентитетски критеријуми у процесу глобализације".

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Марија Миљевић Рајшић
Монтажа: Марко Роксандић
Реализатор: Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар