Студио 6: Небоград, пренос

Пројекат Нови композитори и нова лирика синкретичког је и перформативног карактера, и као такав комбинује музику и књижевност. Фокусиран је на успостављање континуитета у сарадњи између савремених аутора.

Комбиновањем литерарних, музичких и извођачких вештина креира се оригиналан уметнички програм. Дијалог између композитора и песника настао је из напора да се савремено стваралаштво младих аутора представи публици у аутентичном руху. Од фебруара 2016. осмишљено је једанаест оригиналних наступа, који су извођени у београдској галерији Полет, атријуму Народне библиотеке Србије, на фестивалу Dev9t, у оквиру културног програма Изблиза и присно, на Међународном фестивалу оргуља Dies оrganorum, на фестивалу Светски дан(и) поезије 2017 и на фестивалу Тpгни се! Поезија.
Небоград је непрофитно удружење основано у Београду 2012. године и залаже се за неформално образовање и алтернативне приступе преношењу знања, преко музике и других уметности. Пројекти увек комбинују уметност и едукацију - експерте и локалну заједницу, на обострану корист и уз међусобну размену искуства.
Ауторски и уреднички тим: Ивана Неимаревић, Ксенија Стевановић и Невена Поповић
Дизајн звука: Зоран Марић
Директор фотографије: Игор Милићевић
Режија: Иван Милановић

реприза, 17. април у 05:00 и 13:00

број коментара 0 Пошаљи коментар