Остави све и читај: Мирјана Карановић

Мирјана Карановић, чувена глумица, професор и редитељ, носилац признања за друштвени ангажман и афирмацију принципа људских права и слобода, у новом издању емисије Остави све и читај говори о промени сопственог погледа на активан однос према стварности и окружењу и истиче да је њена вера у моћ уметника да мења свет и даље присутна.

У наставку емисије, Мирјана Карановић одговара на питања о данашњој елити, медиокритетству у српском позоришту, мисији савременог театра и филма, о педагогији и креативним појединцима, које треба однеговати у амбијенту униформности и послушности.
О својим читалачким навикама и књигама које су је одредиле, позната глумица говори из перспективе великог заљубљеника не само у књигу и читање, него и страсног колекционара стрипа у чијем су поседу готово комплетне свеске Принца Валијанта, Алана Форда, Мебијуса или Гаше. Одмах иза стрипа, омиљено штиво јој је све из пера Агате Кристи и Ле Кареа.
Најзад, размишљајући о преимућствима књиге у савременом добу, Мирјана Карановић каже: Књига ослобађа, и додаје: Остави све и читај у миру.
Аутор и уредник: Горица Зарић Јовановић
Музички уредник: Невена Поповић
Редитељ: Иван Милановић
Производња: РТС 2018.
број коментара 0 Пошаљи коментар