Сага о Форсајтима, 1-13

РТС 3 од 04. јуна емитује британска серију, насталу по чувеном роману Џона Голсвордија, награђеном Нобеловом наградом за књижевност - Сага о Форсајтима. (The Forsyte Saga, 2002) Бројна породица Форсајт живи удобним животом више средње класе у викторијанској, а затим и у едвардијанској Енглеској. Две главне личности су Соумс Форсајт и његов рођак Џолион Форсајт.


Соумс је адвокат, сав посвећен новцу и имању. Живи према конзервативним друштвеним нормама. Негове једине љубави су његова прва прелепа супруга Ирена и кћи Флер рођена у другом браку са Францускињом Анетом.

Џолион је сасвим супротан. Уметник неконвенционалног понашања, који напушта супругу да би живео са гувернантом своје кћери. Њихови животи и животи њихове деце се преплићу у веома дугом периоду од преко 30 година, донесећи једнима срећу а другима трагедију.

Серија која представља хронику живота три генерације у периоду од 1870. до 1920, друга је по реду адаптација чувеног романа, који спада у ред највреднијих дела светске књижевности.

Улоге: Дејмијан Луис, Џина Маки, Руперт Грејвс, Јоан Гирфид...

Режија: Кристофер Менаул, Дејвид Мур

број коментара 0 Пошаљи коментар