Читај ми!

Мира Адања Полак: Ексклузивно - Ово морате видети

Морате видети изложбу слика Влахе Буковца. Игор Борозан, аутор излозбе, сакупио је значајнија његова дела и донео на ноге Београђанима у Галерију Српске академије наука и уметности у Београду да се дивимо поставци која може да иде раме уз раме светским продукцијама како по избору слика тако и по отмености и зналачком укусу када се један светски сликар презентује посетиоцима.

Читав простор одише топлином, а слике вас уводе у један свет ван овога реалног.
Изложба доноси један амбијент који је постојао и који је био одраз једног времена у коме је било важно бити сликан и овековечен од уметника на гласу, по таленту и утицају.
Валхо Буковац био је Титов омиљени сликар и томе треба да захвалимо да су неке слике у Београду. Многа платна дошла су из Загреба, Љубљане, Цавтата, Дубровника, Новог Сада и Београда .

Требало је све то вештим преговорима донети у Београд и изложити. Три слике донесене су и из Белог двора а пре излагања су рестаурисане.

Влахо Буковац сликао је главаре, богате људе и оне који су желели да се истакну у друштву својим богатством. Многи уметност Валха Буковца описују као сликарство непролазне лепоте.
Игор Борозан на овој изложби радио је пуне три године улажући у овај подухват знање стручност и породични кредибилитет.

Реприза, 20. март у  05:04 и 13:05