Лајање на звезде филм

Догодовштине матураната гимназије које су свакоме блиске, снимљене према књизи "Лајање на звезде" Милована Витезовића у режији Здравка Шотре. (1998)

Радња филма одвија се у провинцијском градићу 1963. године. Главни јунак Михаило Кнежевић се духом, интелигенцијом и знањем уздиже изнад осталих ђака, а често и професора. Њему стицање знања у школи није проблем. Његов проблем је девојка из разреда коју упорно осваја 

Главни супарник му је брат, момак који већ зна да прави паре, па му школа и није потребна. Ту је и ученик који се размеће снагом и кога професор фискултуре фанатично тренира за боксерског шампиона, све док се са меча у престоници не врати модар и "подвијеног репа".
Један од ученика је обавезно "златно дете" за професоре, а улизица за другове. Највише је оних који оскудно знање покушавају да надоместе низом трикова и досетки.

Режију филма потписује Здравко Шотра, а улоге тумаче: Драган Мићановић, Наташа Шолак, Никола Ђуричко, Велимир-Бата Живојиновић, Никола Симић, Игор Первић и други.

број коментара 0 Пошаљи коментар