Пљачка Трећег рајха, 4-4

Серија „Пљачка Трећег рајха“ је рађена по истоименом филму (2004), за који је сценарио, по мотивима истинитог догађаја, написао Миодраг Андрић (Љуба Мољац). Филм, као и серију, режирао је Здравко Шотра. Реч је о ведрој авантуристичкој причи зачињеној мангупским шалама и досеткама главних јунака, префињеном хумору, интригантној љубавној причи и оптимизму.

Главоња и Калауз, долазе на пријем у част веридбе кћерке власника Дојче банке. Како имају документа да су ратни ветерани банкар их одводи у банку да се похвали, али га Главоња и Калауз онесвесте и опљачкају. Њих двојица беже у Швајцарску, одакле се враћају у Београд где покушавају да опљачкају трезор Народне банке. У томе нису успели и завршавају на робији. Следи излазак из затвора, јер наводно маршал Тито хоће да их види јер га занима садржај трезора Кнеза Павла Карађорђевића.

Главне улоге тумаче Драган Николић, Никола Ђуричко, Исидора Минић, Катарина Жутић, Катарина Радивојевић, Војин Ћетковић, Предраг Ејдус, Јосиф Татић, Богдан Диклић, Милорад Мандић Манда, Тихомир Станић, Михајло Бата Паскаљевић и други.

број коментара 0 Пошаљи коментар