Око магазин-9.6.2020.Веселин Вујовић, рукометни Чак Норис поново у Шапцу

Био је један од најбољих рукометаша у историји овог спорта, уосталом када је Металопластику водио до титуле првака Европе звали су га шабачки Чак Норис. После тога је био успешан тренер и селектор, а недавно је изненада напустио Рукометни клуб Загреб и вратио се у своју стару базу - Шабац.

За Око магазин говори о свом Шапцу и Сави, о томе како ће да изгледа рукомет после короне, о локалним и регионалним политичким дилемама и где ће наставити каријеру.

У време кад се појачавају притисци великих сила да се решава питање Косова сећамо се последњег рата у 20. веку и споразума који је потписан на данашњи дан пре 21 годину. Те 1999. све је почело у кафани код македонског Албанца Садикуа близу граничног прелаза Ђенерал Јанковић, а завршило се у шатору, на ливади, поред писте спортског аеродрома у Куманову.

У Око магазину погледајте да ли је то била капитулација или једино решење у том тренутку? И 21 годину касније у светлу најаве решавања косовског проблема - на чијој је страни Кумановски споразум?