Век ватерпола -Манда и чаробни кромпир, 4.емисија

... грана алхемије под именом "Велика вештина" сматрала је да алхемичар може трансформисати самог себе у неку врсту свемоћног бића...

Не стигнемо ни да изговоримо - ватерполисти Србије, а мозак већ на призвук тих речи као прву мисао формира - злато. Када представљаш тако очигледну аоцијацију на успех, сасвим је јасно да иза тога стоји велика прича, или велика вештина. Да стоји непоколебљив систем. Систем са јасно дефинисаним калупом за стварање шампиона, спортиста истих особина и истих животних вредности без обзира на генерацију којој припадају, систем који је у 2021. прославио век постојања.

"Велика вештина" нам се открива кроз четири епизоде, у којима се смењују највећи хероји ватерпола. Епизода четири, "Манда и чаробни кромпир" је заправо бајка, у којој се померају границе могућег, у којој је златан низ отишао у бесконачно, у којој је коначно остварено оно што није још од 1988... Прича почиње 2009. и прати најуспешније српске ватерполисте све до данас.

Да су ово другачији и посебни момци видело се на њиховом првом изазову, да је ово екипа која зна да се носи са теретом одговорности схватили смо када су први пут остали без медаље, а да су тим великих људи који са лакоћом претварају немогуће у могуће до скоро смо сведочили...

Ауторску екипу овог серијала чине: Марко Богдановић (продуцент), Катарина Синђелић (аутор), Владимир Курћубић (редитељ), Павле Илић (директор фотографије), Владимир Ђаковић (дизајн звука), Милан Цветковић (монтажа). Текст у серијалу читао је глумац Зоран Цвијановић.