Живот је марш

Ако је музика нераскидиви део живота, онда је марш начин којим путујемо од рођења до смрти. Као деца подражавамо марширање војника, пред олтар ступамо у свадбеном маршу, успех доживљавамо као тријумфалне маршеве, у смрт нас испраћа посмртни марш. Сваки војсковођа, свака победа или пораз имају свој марш, И сваки марш носи уграђено сећање на преломне тренутке живота. А како је драма део марша, прича о музичким маршевима је и драмско дело, састављено из скечева, хумористичких пасажа, дијалошког поигравања са животом кроз који марширамо.

У овом музичко сценском колажу, ритам различитих маршева нас води од Шкотске до Израела, кроз векове и догађаје, од композитора до композитора, од Постања до кафанских пијанаца, археолога и брачних неверника, циркуских артиста и хабсбуршких принчева. По први пут виц, скеч, хумор, иронија повезују велике маршеве кроз разнобојну причу о животу, која тече, као и марш, одувек, увек у истом правцу, унапред, у истом ритму....

Ова емисија учествовала је на великом броју фестивала, а на Међународном ТВ фестивалу GOLDEN UMBRELLA , Албена, Бугарска, освојила је прву награду.

Уредник: Зоран Димитријевић
Писац сценарија: Маја Волк
Кореографија: Исидора Станишић и Бојана Младеновић
Редитељ: МИШКО МИЛОЈЕВИЋ
Учествују: Власта Велисављевић, Слободан Бештић, Слободан Нинковић, Драган Вујић, Предраг Ејдус, Исидора Минић, Горица Поповић, балетски ансамбли и други.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар