Plava ptica

Zašto neke životinje prespavaju zimu, ko brine o tom snu, ko ih budi, ko je od životinja zaboravan saznajte od našeg gosta, Budimira Snovića u novom letu "Plave ptice"; subota 17. mart 2018. godine u 12.05 na Prvom programu Televizije Srbije.

Na samom početku našeg četvrtog leta u ovoj godini pojavljuje se Gospođa Ž - naravno. Ali, ovog puta ona ne kritikuje, ipak ometa... Ali ometa da bi upozorila i opomenula na vreme. O čemu je zapravo reč? Reč je o tome da na samom početku leta Gospođa Ž pije vodu, šuška kesicom od bonbona, sve u svemu - pravi buku. Zbog toga Osman i Borka počinju da govore nerazumljivo i nepovezano. I kada to shvate... Gospođa Ž smiri situaciju i objasni da to ne radi da bi njih ometala, nego da upravo pokaže drugarićima koliko je ružno ometati druge sopstvenom bukom - kako glumce u pozorištu, tako i mnoge druge u prevozu, hodniku zgrade, sastanku, času i raznim drugim mestima.

U ovom letu ugostićemo naše drugariće koji će izvesti tačku irskog stepa. To je trupa "Erins Fidl". Irski step je posebna vrsta plesa, u kojoj je telo gotovo nepomično, a ples se igra samo nogama. Čućete i veoma zanimljivu priču o tome kako je nastao ovaj ples: kako su Englezi Ircima u jednom trenutku istorije zabranili da plešu, oni su to ipak nastavili da čine... ali krišom: ili iza šanka, ili pored prozora... Telo nisu pomicali, a nogama su plesali. Ako bi neki Englez gledao Irca kako pleše spolja, ne bi mogao da primeti da on u tom momentu ozbiljno pleše.

Kad smo već kod plesa i muzike, Borka i Osman će putovati u jednu veselu državu koja se nalazi u Srednjoj Americi i zove se Kostarika. Po čemu je zanimljiva i posebna - saznajte u našem novom letu.

Ostale stvari znate... Gusarska posada plovi u novi Lov na znanje, Gospodin Dž malo dosađuje, malo nas uči novim podacima, eksperimnt čeka na kraju epizode! I sve to u subotu, 17. marta 2018. godine u 12.05 na Prvom programu Televizije Srbije.

Naš tim čine: Jelena Popadić Sumić i Dunja Petrović (urednice), Ivan Milanović (reditelj), Osman Ahmed, Borka Tomović, Boris Milivojević, Dimitrije Ilić (glumci), Snežana Popović (scenograf), Irina Mitrinović (kostimograf), Dragoljub Ilić Ilke (kompozitor), Miloš Gojković (animator) i mnogi drugi.

Let let do sledeće subote u 12 i 5!

broj komentara 0 pošalji komentar
Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]