Fargo

Deseta epizoda: Da li će Glorija privesti svoju istragu kraju i izboriti se sa šefom koji je stalno sabotira? Ko će se izvući bez ikakvih posledica? Hoće li i ko izvući živu glavu i uspeti da izbegne strašni sud u obliku gospodina Vrenča? Pogledajte u poslednjoj epizodi serije "Fargo 3"...

Nakon emitovanja prve i druge sezone planetarno popularne serije "Fargo", na Prvom programu RTS-a, nedeljom oko 23 časa, gledaoci imaju priliku da pogledaju i treći nastavak, koji je pobrao odlične kritike i osvojio Zlatnog globusa. Ljubitelje krimića očekuje još jedna uzbudljiva sezona sa potpuno novim likovima, neverovatnim zapletom, tragikomičnim scenama, Juanom Mekgregorom u čak dve uloge i Goranom Bogdanom u ulozi hladnokrvnog ukrajinskog ubice.

Treća sezona serije Fargo smeštena je u 2010. godinu i prati šeficu odeljenja policije u dolini Edna, Gloriju Burgl. Ona istražuje ubistvo svog očuha, Enisa Stasija, dok se istovremeno sa istragom prepliće sitno rivalstvo između dva brata blizanca, Emeta i Reja Stasija.

Dok je Emet oličenje uspešnosti u Americi, Rej je je ćelav i gojazan, neugledni policijski službenik, koji oduvek živi u senci svog uspešnijeg starijeg brata, kriveći ga za sve životne neuspehe. Njihovo rivalstvo prati isprepleteni niz događaja, koji počinje sitnom krađom a vodi ka ubistvu, mafijaškim poslovima i nadmetanju u ubistvima. Ono što je zanimljivo da obe uloge - Emeta i Reja tumači Juan Mekgregor, koji je za ulogu Reja morao da "nabaci" nekoliko kilograma, zbog čega je, kada bi glumio Emeta, morao da nosi steznik. Ipak, da se odlično snašao u dvostrukoj ulozi potvrđuje i to što je na nedavno održanoj ceremoniji dodele Zlatnih globusa dobio nagradu za najboljeg glumca.

Meri Elizabet Vinsted glumi lukavu, snalažljivu i privlačnu Rejevu devojku, Niki Svango, koja je jedina svetla tačka u Rejevom životu. Iako je na uslovnoj, ona odlučuje da rizikuje sve i pomogne Reju da se obogati i vrati ono što mu pripada.

Keri Kun tumači lik Glorije Burgl, šefice lokalne policijske stanice. Sveže razvedena majka Glorija, pokušava da razume svet u kome živi, a u kom su ljudi više vezani za svoje telefone, nego za ljude iz svoje okoline.

Dejvid Tjulis tumači lik V.M.Vargasa, misterioznog usamljenika i pravog kapitaliste, koji ne preza ni od čega i dolazi da Emetu saopšti loše vesti.

Hrvatski glumac Goran Bogdan (kod nas veoma zapažen po ulogama u filmu Bićemo prvaci sveta i seriji Senke nad Balkanom) je veličanstveno dočarao lik nemilosrdnog plaćenog ubice - Jurija Gurke.

U trećoj sezoni pojavljuju se i neki od likova koji su nam poznati iz prethodnih sezona... ali da ne otkrivamo previše...

 

broj komentara 0 pošalji komentar