Kuhinja moga kraja

U drugoj epizodi četvrte sezone emisije "Kuhinja moga kraja" upoznaćemo Biljanu Ivanović, nasmejanu domaćicu iz sela Kriva Reka na Zlatiboru.

Ponosna na svoj kraj i idiličan ambijent srpske planinske lepotice, Biljana radi kao kuvarica u lokalnoj školi u kojoj je njen suprug direktor. Imaju troje odrasle dece i svi zajedno održavaju lepo uređeno domaćinstvo sa mnogo domaćih životinja. Bave se stočarstvom i voćarstvom, retko idu u grad, a slobodno vreme ispunjavaju hobijima. Biljana se uz ručni rad druži sa komšinicama, a suprug Ivan čita, svira violinu i recituje. Specijalitet kuće Ivanovića i čitavog Zlatibora je nadaleko čuvena "Komplet lepinja".

Svaka emisija ima u fokusu jednu od žena, njeno domaćinstvo, način njenog života, proizvode koji se na njenoj farmi gaje... U takmičarskom delu programa, za svako od tri jela koje priprema (predjelo, glavno jelo, desert), domaćicu ocenjuju njene gošće. Na kraju serijala, domaćica koja je osvojila najviše poena biva proglašena pobednicom serijala i dobija novčanu nagradu od 100 000 din. Učesnice ovog programa su kako žene koje ceo život žive na selu, tako i one koje su rešile da gradski život zamene za selo, a takvih je svakog dana sve više.

Sve recepte iz emisije možete pronaći na zvaničnoj Fejsbuk stranici https://www.facebook.com/kuhinjamogakraja/?fref=ts

broj komentara 0 pošalji komentar