Ovo je Srbija

Čak 40 odsto kompanija do 31. marta nije dostavilo podatke na osnovu kojih plaćaju taksu za zaštitu životne sredine, pa nadležni spremaju 6.200 prijava. Proveravamo kakva je situacija u Smederevu i Pančevu, gde posluju neki od najvećih zagađivači, poput Železare i Petrohemije.

Regionalna privredna komora Raškog i Moravičkog okruga organizuje u Kraljevu promociju Zelenih inovacionih vaučera zainteresovanim malim i srednjim preduzećima. Bespovratnu pomoć za pokretanje sopstvenog biznisa dobiće preduzeća koja projektima mogu da konkurišu za zelene inovacione vaučere.

Oko 4.000 martovskih komunalnih računa za utrošak vode i iznošenje smeća u Novoj Varoši, štampano je prvi put na ćirilici. Uz pomoć Opštine, komunalno preduzeće nabavilo je opremu za 170 hiljada dinara i time je ostvaren jedan od ciljeva grupe entuzijasta koji se godinama bore za očuvanje ćirilice u novovaroškom kraju.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku

Urednice emisije: Vesna Manojlović i Zorana Koršoš Nikolić
Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]