Kulturni dnevnik

Povodom Međunarodnog meseca fotografije, manifestacije koja se održava u mnogim zemljama, gost je prof. dr Branimir Karanović. Govorićemo o umetničkoj fotografiji i novim tendencijama.

Posle nekoliko godina Akademski hor "Kolegijum muzikum" održaće celovečernji koncert u Kolarčevoj zadužbini. Na programu su Mokranjčeva liturgija i dela Zaprova, Savića, Kostića i drugih.

U razgovoru sa Svetlanom Slapšak otkrivamo temu i likove njenog novog romana "Škola za delikatne ljubavnike".

Dramska umetnica Jelisaveta Seka Sablić brojnim priznanjima dodala je još dva, godišnju nagradu JDP-a i priznanje iz Fonda Branke i Mlađe Veselinović. Za Kulturni dnevnik govori o svom radu.

U galeriji Centra za grafiku Fakulteta likovnih umetnosti i na Fakultetu likovnih umetnosti izlažu Agnješka Češnjiska, profesor na Akademiji umetnosti u Varšavi, i njeni studenti.

Vodimo vas u Pariz na izložbu jednog od najcenjenijih indijskih savremenih umetnika. Subod Gupta instalacijama od predmeta iz svakodnevnog života ukazuje na aktuelne probleme - glad, ratove, potrošačko društvo...

Povodom obeležavanja 100 godina od smrti značajnog umetnika Gustava Klimta, u Rimu se održava multimedijalna izložba posvećena njegovom radu.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12 i 30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]