Tenis - Monte Karlo: Đoković - Ćorić

Protiv Lajovića je delovao ubedljivo, sledeći Novakov test je meč sa 21-godišnjim Zagrepčaninom.

Još od juniorskih dana i titule na gren slemu u Njujorku Borni Ćoriću predviđali su blistavu budućnost, a među onima koji su ga hvalili bio je i tada najbolji teniser sveta Novak Đoković. Trenirali su zajedno mnogo puta, Novak je u Borni prepoznao sebe sa početka profesionalne karijere po posvećenosti, ambicioznosti, ali i stilu igre.

Jedini prethodni meč odigrali su baš na šljaci pre dve godine u Madridu, Đoković je bio ubedljivo prvi na svetu i pobedio je sa 6:2, 6:4, pogom osvojio Madrid, a mesec dana kasnije i Rolan Garos. Ćorić je i tada i sada oko 40. mesta, međutim njegovi rezultati u prethodna dva meseca nagoveštavaju da će se uskoro probiti i među 20 najboljih na ATP listi, jer je bio polufinalista Indijen Velsa i četvrtfinalista Majamija.

Dodatnu draž ovom susretu daje i činjenica da je Ćorićev trener od ove sezone Rikardo Pjati, koji je i sa Novakom sarađivao skoro godinu dana, pre nego što je formiran Đokovićev šampionski tim 2006. na čelu sa Marijanom Vajdom. To  je izvanredno funkcionisalo zaključno sa prošlogodišnjim turnirom u Kneževini, a njihov bilans tokom 11 zajedničkih godina su sve Novakove titule u karijeri, osim poslednje prošlog leta u Istbornu.

Vajda je na Novakov poziv došao prošle nedelje u Marbelju kako bi mu pomogao da što bolje odigra u Monte Karlu, a potom će razgovarati o radu na duže staze. Već posle prvog meča i lake pobede nad Lajovićem, Novak je istakao koliko mu znači Vajdino prisustvo pored terena i njegova pozitivna energija. Svaki sledeći rival biće sve teži, jer ako pobedi Ćorića, čeka ga već u četvrtak Dominik Tim, a posle njega i desetostruki šampion  Nadal u četvrtfinalu.

Meč Novaka Đokovića i Borne Ćorića počeće oko 13 sati, direktan prenos  je na Prvom programu.

Komentator: Vladimir Mijaljević

broj komentara 0 pošalji komentar