Oko ekonomije: Više, manje i bez napretka

Koliko smo bliži Evropskoj uniji?

Evropska komisija predstavila je izveštaj o napretku Srbije u reformama  u evrointegracijama. Pomaka najviše ima u ekonomiji, nešto manje u  reformi prvosuđa,a bez napretka u dijalogu Beograda i Prištine i  slobodi medija.

Dan po objavljivanju izveštaja, koji se odnosi na ceo Zapadni Balkan,  u posetu regionu krenula je Federika Mogerini, visoka predstavnica EU za  spoljnu politiku. Ona danas boravi u Beogradu gde će se sastati sa  predsednikom i premijerkom. Glavna tema razgovora biće normalizacija  odnosa sa Prištinom. Iako je uoči dolaska Mogerinijeva navela da je  optimista, činjenica sa terena, posebno nakon hapšenja Marka Đurića,  pokazuju da su Beograd i Priština daleko od dijaloga.

Koliko je Srbija bliža Evropskoj Uniji,šta znače pozitivne ocene iz  Brisela kada je reč o reformama u ekonomiji,a šta one koje se tiču  vladavine prava, slobode medija, i da li Mogerinijeva može nešto da  promeni kako bi se dijalog pomakao sa mrtve tačke, to su teme Oka  ekonomije.

Gošće u emisiji su: Anja Rović, državna sekretarka Ministarstva za  evropske integracije, Radica Nusdorfer, šefica Sektora za evropske  integracije u Delegaciji Evropske unije u Srbiji i Nataša  Dragojlović,koordinatorka Nacionalnog konventa o EU.

Emisiju vodi i uređuje Vesna Damjanić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]