Kulturni dnevnik

U Centru za kulturnu dekontaminaciju predstavljena je knjiga "Mrđan Bajić: Rasprizorujuće transverzale" Leonide Kovač. Gost Kulturnog dnevnika vajar Mrđan Bajić.

U okviru programa "VIP Kinoteka" premijerno restaurirana verzija kultnog filma Slobodana Šijana "Maratonci trče počasni krug". U New Moment galeriji Miloš Tomić izlaže Dragoceni otpad projekat nastao u saradnji sa Ivanom Zupancom i Dejanom Živadinovićem. U okviru Festivala "Pozorišno proleće" predstavljanjena je knjiga Pitera Bruka "Suština milosrđa - Razmišljanja o Šekpiru". U Dorćol placu par koji nastupa pod imenom Alice in Wonderband izveo performans Da i Re, koji je istovremeno i koncert i predstava. Iduće godine naša književnost obeležiće 90 godina od rođenja Milorada Pavića i 35 godina od prvog izdanja "Hazarskog rečnika", knjige koja je do sada prevedena na četrdesetak jezika. Pavićevo kultno delo nedavno je dobilo ilustrovanu verziju. Svetski dan knjige 23. april slavi se širom sveta. Čuveni reditelj Teri Gilijem na filmu je oživeo jednu od najzanimljivijih priča o Don Kihotu. U Pjongjangu se održava Međunarodni umetnički festival koji okuplja umetnike iz celog sveta.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Maja Tucaković
Realizacija: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]