Jutarnji program

Dan za trčanje donosi nove rekorde. Očekuje se više od sedam hiljada učesnika 31. Beogradskog maratona.

O samog osnivanja maratona, redovni učesnici trke su i osobe sa invaliditetom. Sa nama su Slobodan Jotić, prvi čovek na svetu koji je sa multipla sklerozom istrčao ceo maraton i tako prošle godine postao "Heroj Beogradskog maratona" i Ivana Maliković, koja već 32 godine boluje od iste bolesti i za nešto više od dva sata biće na svom prvom polumaratonu. Pobednik mnogih trka, pa i maratonskih, je naš treći gost - Miroslav Miro Stanišić, član udruženja Pobednik, koji danas učestvuje u Trci zadovoljstva.

Mnoge beogradske ulice danas će biti zatvorene za saobraćaj, ali i otvorene za jednu od najlepših manifesticija po kojoj je glavni grad prepoznatljiv - 31. Beogradski maraton. Očekuje se rekordan broj učesnika, a šta očekuje sve one koji ne učestvuju u trci, samo žele da što pre završe neki posao u gradu, reći će nam Darko Glavaš, sekretar Beokom servisa.

Bliži se stotoj godini, ali još uvek čita bez naočara, piše, nastupa. Glumica Branka Veselinović, uz jutanju kafu, koleginici Mariji Miljević Rajšić, otkrila je u čemu je tajna dobre kondicije, ali i koje su uloge obeležile njenu dugu karijeru.

Sa nama je orkestar Ninoslava Nina Ademovića. Nino je radio sa brojnim muzičarima. Od malih nogu voli muziku. Jedan deda mu je bio violinista, a drugi saksofonista, pa je sa sedam godina snimio prvi singl. Sarađivao je i sa Goranom Bregovićem i Šabanom Bajramovićem.

Urednik: Duško Nikolić
Voditelj: Verica Bradić

broj komentara 0 pošalji komentar