S Tamarom u akciji

Akcija posvećena porodici Maksimović, Zaječar

Slavoljub Maksimović (34) je silom prilika postao glava porodice jer su njega, tri mlađa brata i dve sestre napustili roditelji - napre majka a zatim i otac... Imao je tek 16 godina, morao da napusti školu i počne da radi. Svaku nadnicu delio je na šest delova. Suprugu Jasminu, rodom iz Pirota, upoznao kada je došla u posetu ocu koji je radio na građevini u Zaječaru. Ubrzo nakon upoznavanja, Jasmina je odlučila da napusti školu Pirotu i da se preseli kod Slavoljuba koji je u međuvremenu uštedeo dovoljno novca da kupi skromnu kuću od blata, u selu Vratarnica kod Zaječara. U skladnom braku, punom ljubavi i podrške, dobili su sina Sašu koji im oboma predstavlja najveću životnu sreću...

Slavoljub je uspeo da uvede vodu u svoju kuću, da napravi toaletnu šolju, lavabo u kuhinji. Ipak, žive u jednoj prostoriji koju mogu da zagreju. Za emisiju ih je prijavio komšija Omer, koji je Tamarinoj ekipi i najviše pomagao tokom ovonedeljne akcije.

Maksimovići su retko kada bili u prilici da gledaju televiziju i zato nisu ni verovali da je moguće da im Tamara nikada neće zakucati na vrata. Zato je njihovo iznenađenje bilo veoma dirljivo.

Uz pomoć komunalne službe iz Zaječara, Tamarin tim je ove nedelje (kada se konačno dogodio dugoočekivani porast temperature) uspela da reši građevinske probleme kuće porodice Maksimović. Zbog lepog vremena, i potpunog otopljavanja snega, Tamarini majstori su Maksimovićima namestili i plastenik u dvorištu a njihova psi su dobili nove kućice.

Tamara će vam i u ovoj epizodi otkriti još prirodnih lepota opštine Zaječar: Rgotsko jezero, Grliško jezero, Gamzigradsku banju, Feliks Romulijanu, a videćete i kako Zaječarci gaje kult rok muzike i kakve sve događaje pripremaju za ovo leto.

Sedma epizoda pete sezone serijala "S Tamarom u akciji" na programu je u petak 27. aprila u 21 čas, RTS 1.

broj komentara 0 pošalji komentar