Jutarnji program

Svi prehrambeni proizvodi imaće od 15. juna deklaraciju sa podacima o šećeru, soli, masti, hranljivoj vrednosti, kalorijama i preporučenoj dnevnoj količini. O tome smo nekoliko puta pričali u našem Jutarnjem programu.

Pravilnikom o deklarisanju, označavanju i reklamiranju, definisano je kada će morati da piše koliko ima vode koja nije tehnološki opravdana u mesu, ribi i prerađevinama. Velike, uglavnom strane kompanije i kod nas već imaju takozvane nutritivne tablice, jer su od 2016. godine obavezne u EU. Bilo kako bilo, od 15. juna pisaće jasnije i moći će da se upoređuje sa istim proizvodima koji se prodaju u EU. O tome pričamo sa pomoćnikom ministra poljoprivrede Nenadom Vujovićem i Nikolom Mirkovićem iz ministarstva privrede.

Širom Srbije mogu se videti rascvetali voćnjaci i livade i hiljade pčela. Sa druge strane poljoprivrednici koriste lepo vreme za prskanje i hemijsku zaštitu kako bi sačuvali plodove. Kako hemikalije utiču na insekte i šta kada vas ujede pčela ili ubode stršljen?

Američko-francuski odnosi imaju posebno mesto u savremenim međunarodnim odnosima. Najlošiji su bili 2003. kada je Francuska odbila da podrži američku vojnu intervenciju u Iraku. Lideri dve zemlje sastajali su se u značajnim istorijskim trenucima.

Nema lepših vesti od onih da se nudi posao za mlade. Sutra će u Kolarčevoj zadužbini biti održan Belgrade Youth Fair, najveći karijerni događaj za mlade u zemlji i regionu. Cilj je povezati mlade ljude sa kompanijama i relevantnim insitucijama. Kako će sve to izlegati reći će nam Miloš Čevizović, menadžer projekta Belgrade Youth Fair.

Naša muzička gošća je Dragica Radosavljević Cakana.

urednici: Vanja Ratković, Duško Nikolić
voditelj: Dušica Spasić

broj komentara 0 pošalji komentar