Kulturni dnevnik

Obeležen je Dan Biblioteke Matice srpske. Osnovana 1826. godine, Biblioteka je za javnost otvorena 1838. i tim povodom je upriličena izložba. Na Dan Biblioteke je uručena i nagrada Zlatna knjiga Biblioteke Matice srpske, kao i Zahvalnica.

Takmičarski program pozorišnog festivala 35. Nušićevi dani, biće završen izvođenjem "Ožalošćene porodice" Slovenskog gledališča iz Celja i Prešernovog gledališča iz Kranja. Snima se RTS-ov serijal "Narodno pozorište u 10 činova", povodom 150 godina od njegovog osnivanja. Koncertom Simfonijskog orkestra RTS i pijaniste Frančeska Tristana, počinje novi život renovirane Dvorane Doma sindikata. Gost emisije je glumac Slobodan Stefanović, dobitnik Nagrade grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo u 2017. godini, za ulogu Fantoma u mjuziklu "Fantom iz Opere". U Kulturnom dnevniku i o obeležavanju 100 godina od smrti Gavrila Principa, izložbi Muzeja iz Šangaja u Moskvi i drugim aktuelnostima iz kulturnog života.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

urednik Snežana Stamenković Jojić
realizator Sanja Redžić
montažer Branislav Popović

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]